zondag 23 november 2014

Het was geweldig!!!!!!!!!!!!!

Het was gisterenavond een geweldig feest. Dat vind ik en ik weet zeker dat velen dat vinden. Okay, als je niet houdt van harde muziek en dansen, dan was je misschien iets eerder naar huis. Ik heb al even enkele foto's gezien van fotograaf Wessel Hulleman en zag daar bevestiging van het succes. Zoveel vreugde als daaruit spreekt, geweldig!

Foto gemaakt met I-Phone van, hoe kan het ook anders, Marianne!
Op het feest is de door Erik Groeneweg gemaakte film van de Strand-, bos- en duintraining getoond. Ook via deze blog kan je die nog bekijken:


Zoals beloofd, heb ik voor de avond een Power-Point-presentatie gemaakt. Ik heb er een film van gemaakt, die je via de navolgende link ook kan bekijken:
 
 
Ik vind dat de Jubileumcommissie een geweldig feest heeft georganiseerd en wil ze daar hartelijk voor bedanken. Maar niet alleen het feest hebben ze georganiseerd. Denk maar eens aan de atletiekmarkt, vele jeugdzaken m.b.t. het jubileum, de strand-, bos- en duintraining, jubileumshirts, bibits, enz. Ik zou zeggen, als je Leo, Erik, Monique, Ellen, Hugh, Fiona, Amber, Ria of Rob bij gelegenheid een complimentje geeft, dan is dat volgens mij absoluut op z'n plaats. Kijk, ik was erbij. Leuk dat we bij het huiswaarts gaan nog de navolgende medaille kregen.
 
Bedankt!
 
Zo, het zit er voor mij op. Het heeft veel tijd gekost de laatste maanden, maar het was leuk en het deed me goed om positieve reacties te mogen ontvangen. Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste bericht is op deze blog, die nog wel even in de lucht zal blijven. Ik wil iedereen hartelijk bedanken voor het volgen van deze blog. Met meer dan 4000 pageviews in drie maanden vind ik dat de blog goed bekeken is. Maar bovenal ben ik blij met het feit dat ca. 300 mensen gisteren bij het feest waren.
 
Ik wil de mensen die mij historisch materiaal voor deze blog hadden aangeleverd, daar bijzonder voor bedanken. Ik zal binnen twee weken alle materiaal weer bij jullie terug bezorgen.
 
Tot ziens
 
Ik ga er vanuit jullie in de toekomst nog veel te zien bij Spirit of elders. Voor nu: tot ziens!

zaterdag 22 november 2014

Jij bent ook nog welkom!!!!!!!!

Ik was net (zaterdagmiddag 15 uur) even in de Open Hof om mijn power-point-presentatie te testen. Nou, ik kan zeggen dat er daar door een grote groep vrijwilligers keihard wordt gewerkt om er een super gezellige feestgelegenheid van te maken. Geweldig!!!

Ik kan me indenken dat jij, als je nu zaterdagmiddag toch nog even op deze blog kijkt, denkt: "Oh, ik had er ook wel bij willen zijn, maar heb me niet aangemeld." Geen probleem, want ben je lid of oud-lid, dan ben je nog steeds hartstikke welkom. Dus ook als jij je, anders dan die ruim 300 anderen, niet vooraf hebt aangemeld. Dus .....

Leden en oud-leden, kom vanavond naar de Open Hof voor het super grote, mooie Spiritfeest t.g.v. het 50 jarig bestaan. 

Dit mag je niet missen, want over dit feest gaat minimaal nog 50 jaar gesproken worden!!!! 


donderdag 20 november 2014

Bijna!!!!!!

Het is nu nog steeds donderdagavond, maar inmiddels 22:30 uur. Ik zie graag dat we vanavond nog de 300 aanmeldingengrens bereiken. Dat moet toch kunnen! De teller staat op 299! Kom op, je twijfelde misschien om ook te komen, maar als bijna iedereen komt, kan jij als een van de weinigen toch niet wegblijven. Kom gewoon en neem je partner mee!
Goed zo, met elkaar stuwen we vanavond die teller nog over de 300 heen!!!! Ja, graag even een e-mailtje naar hordijk@spirit50jaar.nl. En, tot zaterdag!!!!

Breng aantal aanmeldingen boven de 300!

Het is donderdagavond 20 november 2014 en vanavond is de laatste avondtraining van Spirit voor het GROTE FEEST aanstaande zaterdag.
 
Het wordt zaterdag gewoon hartstikke druk en super gezellig.

Stand vanavond 19 uur!
 
Je wilt toch niet dat je later van anderen moet horen dat het zo leuk was!
 
Zorg dat je kunt zeggen: "Ja, het was geweldig, ik was er bij!"
 
Breng het aantal aanmelding vooraf boven de 300!
 
Ik ben in de kantine en geef mij aan dat je ook komt als je dat nog niet hebt gedaan of stuur e-mail naar hordijk@spirit50jaar.nl.

Vandaag in het AD

 

woensdag 19 november 2014

Bericht van Fred van der Sluijs


Dick, ik heb met plezier je blog gelezen. Ik kwam weer veel oude herinneringen tegen. Zoals de gravelbaan aan de Sportlaan en de vele uren die ook ik daar zoet heb gebracht met jureren, lopen en de baan prepareren. Daar werd vrijdagavond mee begonnen en zaterdagmorgen in alle vroegte werd het karwei afgemaakt. Behalve als het 's nachts had geregend. Dan konden we opnieuw beginnen. Ook het bericht over de nieuwe baan doet weer veel herinneringen oproepen. De vele overleggen met de gemeente en de ambtenaren staan me nog redelijk helder voor de geest. We moesten een bestek schrijven met van alles en nog wat erin. Zoals de verwachte groei van de vereniging, enz. Toen ik eindelijk het bestek af had, moest het ook nog overhandigd worden aan de burgemeester. We moesten iets van 20 exemplaren opleveren (deze zijn gesponsord door de baas). Gelukkig was dat op de avond dat ook de nieuwjaarsreceptie werd gegeven. Dus heb ik de exemplaren mee genomen. Daarmee sloeg ik twee vliegen in een klap. Wel werd me duidelijk verteld dat het overhandigen van het bestek op een nieuwjaarsreceptie "not done" was. Gelukkig was Chris Leeuwe niet de burgemeester die er een probleem mee had.

Wat betreft de fakkelloop vanuit Wageningen in 2000, dat was een idee van Oranjevereniging Prinses Juliana. Ik was toen de penningmeester van de Oranjevereniging en had over het ophalen van het vuur gelezen. We vonden het een geweldig idee en als loper van Spirit aan mij de vraag om het te regelen. Spirit zelf heeft de hele organisatie op zich genomen. Ik dacht dat Rens en consorten toen de hele route hebben uitgestippeld. Wel kan ik me nog herinneren dat Leo (hij was met de brandweerwagen) midden in de nacht het dorp Buren op stelten heeft gezet met de sirene.

Natuurlijk heb ik nog wel meer verhalen maar dan zou het meer een herhaling van zetten zijn en dat is ook weer overdreven. Ik vond dit wel twee leuke wetenswaardigheden.

Groeten

Fred van der Sluijs
 
 

dinsdag 18 november 2014

Hieperdepiep hoera!!

Vandaag, 18 november 2014, is AV Spirit 50 jaar geworden! Ik wil hierbij de vereniging, alle (oud-)leden, het bestuur, iedereen die zich inzet of ingezet heeft voor Spirit en iedereen die Spirit een warm hart toedraagt, van harte feliciteren.

Gefeliciteerd Spirit!!!


Laten we de SPIRIT er in houden en gaan voor nog weer 50 mooie jaren!

Ene mooie receptie toegewenst!!

Groet,

Dick Hordijk

zaterdag 15 november 2014

Film strand-, bos- en duintraining

Over één week is het zover! Dan hebben we het grote feest in de Open Hof. Voor die gelegenheid heeft Erik Groeneweg een schitterende film gemaakt van de prachtige Strand-, bos- en duintraining, die we op 13 september jl. hebben gehad. Dus ook daarom moet je er gewoon bij zijn. Geen je deelname deze week nog even door: hordijk@spirit50jaar.nl.

Ik was op die prachtige dag in september ook in Westenschouwen en heb er veel foto's en filmbeelden (avond ervoor een videocamera gekocht) gemaakt. We hebben dat bewaard voor het feest en ik heb het allemaal aangeleverd aan Erik voor zijn film. Afgelopen week mocht ik de film alvast bekijken. Erik heeft foto's en filmbeelden van zowel de jeugd, wandelaars als hardlopers mooi gecombineerd. Echt geweldig!! De hoeveelheid filmmateriaal die ik had, was veel meer dan wat jullie volgende week zaterdagavond kunnen gaan zien. Zonde om dat zomaar te laten liggen. Daarom heb ik vandaag ook maar wat achter elkaar gezet en via deze blog kunnen jullie dat bekijken.


 
Sorry voor tikfout: videaoacamera
 
PS Dit is bericht 50 in deze blog. Ik kan dus stoppen!

Loopgroep 4

En hier dan ook nog de foto van een aantal lopers van Loopgroep 4 van Jacoline Groeneweg.
Loopgroep 4 - dinsdag/donderdag - trainer: Jacoline Groeneweg
 
 

maandag 10 november 2014

Loopgroep A

Afgelopen zaterdag heb ik loopgroep A op de foto gezet. De helft was maar aanwezig, maar toch nog steeds 19 personen.
Loopgroep A - woensdag/zaterdag - trainer: Jimmy van der Veerdonk


zaterdag 8 november 2014

Foto's uit het album van Van Beurden

Martha van Beurden had me beloofd om ook wat foto's uit hun Spirit verleden op te zoeken. Ze stuurde me de navolgende foto's met de bijgevoegde teksten. Bedankt Martha!

  
Uitreiking van de derde plaats door ?????? bij de clubkampioenschappen in oktober 1994.
Onze dochter heeft bijna leren lopen op het atletiekveld en heeft heel wat uurtjes op de hoogspringmat doorgebracht met de pupillen. Achter haar Bob Nohlmans van de familie Nohlmans die volgens mij drie zoons op atletiek hadden zitten (April 1991).
Een verspringend kind met Cor Goudswaard als jurylid. April 1993 met op de achtergrond het oude Sabina aan de Sportlaan.
Clubkampioenschappen 1997 met op de eerste plaats Jeroen de Borst en op de derde plaats Dennis van Heesen. Op de achtergrond het oude clubgebouw en toenmalig voorzitter Hoppener (gele jas).
Peter Gelderblom, één van de trainers, hield er indertijd een bijzondere methode op na om de jongens tot grotere prestaties te krijgen. Ze kregen de zogenaamde Stamperskaart plus Stampersregelement uitgereikt. Een leuk idee om individueel je prestaties te verhogen.

donderdag 6 november 2014

Kom op, stuur een foto in voor de fotowedstrijd!!!!


Herinnering!!

Fotowedstrijd 22 november 2014
Stuur je foto naar: hordijk@spirit50jaar.nl

Zoals bekend is over iets meer dan twee weken het fantastische feest gepland om het 50 Jarig bestaan van AV SPIRIT te vieren.

Er kunnen tot 21 november foto’s ingeleverd worden die meedingen naar de hoofdprijs!

Wie levert de mooiste, leukste, origineelste of een ludieke foto aan?

Bijvoorbeeld van de nieuwe baan, jouw loopgroep, de Ganzenloop van as. zondag, de reanimatiecursus, de algemene ledenvergadering, het klaverjassen enz. Veel is mogelijk mits het Spirit in het middelpunt zet! Ja, het was origineel aangekondigd als “Spirit-Jubileumshirt-fotowedstrijd” (zie http://50jaarspirit.blogspot.nl/2014/08/spirit-jubileumshirt-fotowedstrijd.html), maar nu is iedere foto m.b.t. Spirit welkom, zodat ook oude foto’s aangeleverd kunnen worden.

Namens de jury,

Wim van Ardenne

maandag 3 november 2014

Trainingskampen in de herfstvakantie

Deze blog is, net als twee eerdere blogs, afkomstig van Mirjam Goudswaard
Het leek me goed om ook een keer via een fotootje te laten zien wie Mirjam is:
 
De herfstvakantie stond vroeger in het teken van het trainingskamp. De eerste helft van de vakantie was voor de pupillen. Halverwege de week werden de junioren naar de kamp locatie gebracht en de pupillen weer naar huis.
De kampen waren niet altijd op dezelfde plek. Twee locaties zijn wel memorabel te noemen.

Eikendal in Burgh-Haamstede
Het Spiritkamp is een aantal keer in Eikendal gehouden. Een ideale locatie, want dicht bij het bos, het strand en de duinen. Er werd tijdens deze kampen goed getraind en ’s avonds was er vaak ruimte voor een nachtspel of een bonte avond. Vooral het nachtspel was een mooie uitdaging. Rennend spullen smokkelen zonder betrapt te worden over een heuvelachtig terrein in het donker. Het gebeurde regelmatig dat je daardoor ineens een stuk naar beneden viel of in de bosjes belandde. Gelukkig zorgde de vuurtoren af en toe voor wat licht.
De accommodatie was ook uniek. De atleten sliepen in een soort houten bungalows voor zo’n zes personen. Niet enorm luxe, maar met twee of drie slaapkamers, een zeer simpele woonkamer en een klein badkamertje. En je kunt je voorstellen dat het voor tieners op kamp ideaal is om in een eigen bungalow zonder begeleiding te slapen. Dat is een garantie voor ontzettend korte nachten. Het gebeurde ook wel dat de bewoners van meerdere huisjes de matrassen in één huisje verzamelden en iedereen gezellig op een groot matrasoppervlak in de woonkamer sliep.

Schaik
Ook in Schaik kon je supergoed trainen in de bossen. De accommodatie was hier wat minder luxe. We sliepen in een soort schuurtjes met daarin een grote verzameling stapelbedden. Op zich prima, maar ik denk dat iedereen die mee is geweest naar Schaik nooit de beheerder zal vergeten.
In Eikendal was er nog vrijheid, maar hier was een man die zijn taak als kampbeheerder ontzettend serieus nam. Met zijn hond – ik denk zelfs een herdershond al kan dat in de herinnering zo ontstaan zijn – ging hij langs de verschillende hutjes en ging dan vreselijk tekeer als er nog geluid uit de huisjes kwam.
Hij stond ook met zijn neus bovenop de corveeërs die de afwas moesten doen. Hij gebruikte nog net geen loep om de afwas op achtergebleven vuil te controleren. De laatste avond in Schaik was er een grote prijsuitreiking waarbij veel slagroomtaarten uitgedeeld zijn. Die kun je opeten, maar in dit geval vlogen ze over het hele terrein. Ik vrees dat de arme man nog weken lang overal slagroom tegengekomen is. Niet zo vreemd dat we in Schaik maar één keer geweest zijn.

De kampen waren altijd geweldig. De leiding was gezellig, de trainingen leuk en je kwam standaard nauwelijks aanspreekbaar door vermoeidheid thuis. Maar ontzettend voldaan. Het was zelfs zo dat de kampen één van de redenen waren om er ieder jaar weer een jaartje lidmaatschap aan vast te plakken. 
 
Bedankt Mirjam!

zondag 2 november 2014

Dublin Marathon 2003

Dick, zal ik iets aanleveren over de marathon in Dublin in 2003, waar we met een aantal Spiritleden aan mee hebben gedaan, vroeg Wim van Ardenne? Graag Wim, was mijn antwoord. En zie daar, nog geen 24 uur later deze interessante blog. Bedankt Wim!

De afspraak om deel te gaan nemen aan de Dublin Marathon kwam tot stand tijdens de oudejaarsloop van 2002. John Rosmolen liep al heel lang met het idee rond, maar het kwam er maar niet van, tot die bewuste oudejaarsdag. Luutsen Drost, Armand Stolk, Johan van der Linden en Wim van Ardenne wilden graag met hem mee en intensief trainen was niet nodig. Dublin bezoeken was de hoofdzaak de marathon slechts bijzaak. Toch werd er door twee man een schema gevraagd aan Leo van der Hoeven en naarmate het jaar vorderde werd er ook steeds fanatieker getraind, zelfs aan de Zeeland Marathon werd (als training!) deelgenomen. Helaas raakte Johan geblesseerd en kon niet verder trainen, en derhalve ook niet deelnemen, gelukkig wel Dublin bezoeken en hij zou van grote waarde blijken te zijn voor de lopers.
Vrijdag 24 oktober om half zeven verzamelen we nabij Numansdorp om tijdig in Brussel te zijn voor de vlucht naar Dublin. Na aankomst daar met de bus naar ons hotel. We blijven immers Hollanders. En in de bus kun je meteen bij de mensen informeren waarom ze hier zijn en wat ze gaan doen. Bier drinken in een van de vele pubs en shoppen krijg je dan als antwoord.

Bagage in het hotel achtergelaten en meteen aan pub bezoek begonnen. Er zijn er 700 in Dublin!  Goed drinken is heel belangrijk zei de trainer. Guinness bier is de kurk waar de stad op drijft, dat moet natuurlijk als eerste gedronken worden. We bezoeken diverse pubs, niet alleen om te drinken maar ook om te eten en te genieten van de Ierse sfeer en live muziek.
Zaterdagochtend vroeg uit de veren, want volgens het strakke schema moet er een rustige, zij het schrale, 6 km gelopen worden. De nachtrust werd behoorlijk verstoord door de bovenburen, waarvan de vrouwelijke helft er een luidruchtige manier van in slaap komen op na hield. Na het ontbijt gaan we wandelend (en speurend naar munten) naar het wetstrijdsecretariaat om onze startnummers op te halen en de expo te bezoeken.

Aansluitend aan het shoppen, een bezoek aan de Guinnes brouwerij brengen en doorgaan met het bezoek aan de overige 695 pubs, waaronder de oudste van Dublin. Het is er heel bijzonder, en het wordt weer laat!

Zondag ook weer bijtijds op, want de breakfastrun staat op het programma, de krachten moeten gespaard worden dus wordt er een taxi besteld om ons erheen te brengen. De breakfastrun is bedoeld voor oversea runners en is slechts een paar mijl. Dat neemt niet weg dat Armand natuurlijk weer uit de broek moest! Bij terugkomst in het sportcentrum staat de lunch klaar en is er Ierse muziek compleet met River Dance danseressen.
Het is een leuke ontmoeting met mensen vanuit alle hoeken van de wereld.
Terug in de bus naar het hotel worden we gematst door de conducteur. In het openbaar vervoer kun je alleen met muntgeld betalen en Johan (onze minister van Financien) had daar niet voldoende van. Toch mogen we mee richting ons hotel. Voordat we weer de stad ingaan bezoeken we een uitkijktoren die bij het hotel is gebouwd en waar je van een mooi uizicht over de stad (en het marathonparcours) hebt. We zijn spaarzaam met drankgebruik, sommigen drinken zelfs helemaal niet, en gaan ook vroeg naar bed om morgen een flitsende race te lopen.

Maandag  weer vroeg op, want de start is al om negen uur en er is een stevig ontbijt gewenst. Ditmaal zonder bacon en eggs. Wit brood met jam en bananen moeten voor de nodige energie zorgen. We zijn niet de enigen die zich deze ochtend voorbereiden op de marathon. De trots van Luxemburg is hier ook en aan z’n epo ogen te zien gaat hij voor een goede tijd. Moeten we even vragen........... hij loopt hier 2 uur 45 min. zegt hij en fijntjes er achteraan, als training! De start is op loopafstand van ons hotel en wandelend daar naar toe loopt de spanning steeds verder op. Er is geen controle bij de startvakken dus gaan we maar een beetje vooraan staan, want er zijn buiten ons nog 7996 deelnemers. Trots meld de speaker dat er een nieuw en snel parcours is uitgezet, flat and the last 10 kilometer down hill. Na twee kilometer ontdekken we het al, niks flat. Het is voortduurend op en af de heuvel. Zij vinden het vlak, voor ons is het net alsof je telkens de Erasmusbrug op en afloopt. En de laatste 10 kilometer is ook niet afdalend, zelfs vlak voor de finish ligt er tot onze verrassing nog een aardig hellinkje op ons te wachten. John is niet zo’n klimmer en is dan ook niet zo tevreden met z’n tijd van 3 uur 4 min. Dat het een goede prestatie is, blijkt wel uit zijn plaats op de rangschikking nl. 264e. Armand wordt 506e in 3 uur 17 min. Wim 558e in 3 uur 19 min. en Luutsen 732e in 3 uur 24 min. We kunnen tevreden zijn. En die Luxemburger? 3 uur 29 min! Wandelend naar ons hotel hebben geregeld een gesprekje met voorbijgangers, ook een al wat ouder echtpaar waarvan de man ons er fijntjes aan herinnert dat Ierland Nederland heeft uitgeschakeld voor het WK voetbal van 2002. Na het opfrissen gaan we maar weer naar de pub, zijn we wel aan toe.
Er worden weer diverse munten opgeraapt, John en Luutsen hebben daar een speciaal oog voor. Na het eten gaan we naar de VAT bar, want daar speelt onze favoriete band. Ze spelen een nummer waar wij een Nederlandse vertaling van kennen. Als ze dat in de gaten krijgen stopt de muziek en zingen wij a cappella verder! Het is tevens een ontmoetingsplaats van marathonlopers, Finnen, Engelsen enz. Na een beetje doorvragen blijkt er ook nog een bajesklant aanwezig te zijn. Hij heeft gezeten in de penitentiaire inrichting De Schie en de mensen om hem heen zien er ook een beetje dubieus uit. Het mag onze pret niet drukken, want er is hier niemand die ook maar een beetje in de buurt van onze eindtijd komt. Moe en voldaan gaan we teug naar het hotel waar we aan de bar een afzakkertje drinken met de barkeeper uit Uruguay.
Dinsdag om zeven uur staat John al weer op de deur te kloppen, nadat eerst Johan via de telefoon op een dwaalspoor werd gebracht door een uitgeslapen Armand. Er moet natuurlijk uitgelopen worden. Het valt niet mee om 10 cm hoog gras te vinden en je en weg te banen tussen al die forenzen die gewoon weer aan het werk moeten en ook niet begrijpen dat wij door de spierpijn niet zo snel over kunnen steken. Na het ontbijt weer even shoppen en koffie drinken in de Temple bar. We bezoeken het hoofdpostkantoor en het National Museum of  Ireland At Collins Barracks om ook een cultureel tintje aan ons bezoek aan Ierland te geven. Een niet te missen museum is dat van The Old Jameson Distillery, daar hebben we deelgenomen aan een rondleiding die afgesloten werd met een proeverij waar John en Johan het Certify Off Qualified Whiskey Taster in ontvangst mogen nemen. Eten en drinken doen we weer in een pub met live muziek, waar het heel gezellig is en we blijven tot sluitingstijd. Die overigens stipt aangehouden wordt. In de hotelbar nog een afzakkertje ditmaal met een Poolse barkeeper.
Woensdag ook weer bijtijds op, na een uitgebreid ontbijt met de taxi naar Dublin Airport voor onze vlucht naar Brussel. Op de luchthaven taxfree shoppen, koffie drinken en  afscheid van Dublin nemen. De terugreis verloopt voorspoedig, we kunnen terugkijken op een paar geweldige dagen, dit verslag geeft slechts een indruk van wat we beleefd hebben.

Met sportieve groeten;  Armand, Johan, John, Luutsen en Wim.